Nevennah:  В България, за да имаш успешно бъдеще, трябва да се продадеш на комерсиалността

Nevennah: В България, за да имаш успешно бъдеще, трябва да се продадеш на комерсиалността

септември 23, 2021 1 By sredata

Невена Александрова от 3 годишна започва да изнася концерти пред родителите си, свири на пиано от 2-ри клас, а днес вече работи по няколко песни само с помощта на приятели. Мечтата ѝ е просто да бъде себе си по пътя към успеха и да пребори комерсиалното. Преди разговора ни, признавам си, когато я видях си казах: „Това е българската Ариана Гранде, малкото момиче с големия глас.“ Сгреших! Това мили хора е Nevennah– нашето малко момиче с голям глас и още по-големи мечти. Предлагам ви просто да се убедите сами.

-Какви са спомените ти от първите стъпки в музиката? И смяташ ли, че ако не беше тръгнала да ходиш по ноти живота ти днес щеше да е по-различен?

-Определено животът ми щеше да е по-различен. Доста често и аз си задавам този въпрос и честно казано не мога да си представя нещо различно. От момента на раждането ми съм тръгнала с бебешки крачки да ходя по ноти и с всеки ден продължавам и продължавам, и то с най-голямото удоволствие на света. Най-любимото ми нещо, нормалното ми ежедневие. А до първите ми стъпки в музиката,още преди да ме хванат за ръчичка и да ме поведат вече, професионалисти в тази среда,аз хванах мама и тате, като бях още на 3 годинки и им изнасях първите си концерти в хола у дома.

-В канала ти в You Tube вече можем да открием песента „Мълчание“, където интересното е, че участваш в направата, както на мелодията, така и на текста. Издай ни как черпиш вдъхновение и кога разбираш, че песента е готова?

-„Мълчание” е първото ми „бебенце”, което показах на света. Много е сладка, много е мен. Неслучайно пуснах тази песен на рождения си ден. Аз си имам екип, с когото работя по всичките ми проекти, а именно най-добрите ми приятели – Лидия Ганева и Николай Христов. Те са моята лява и дясна ръка и първи разбират за всяко ново нещо, което ми хрумне и реша да съживя. Попринцип имах различни намерения за дебютното си парче. Имам доста готови песни, които чакат само да бъдат записани. ”Момент” е една от тези песни и беше предвидена за дебют, но нещо в мен каза: „Не трябва да я пускаш сега”. И в последния момент реших, че ще се прави нова песен. Исках да бъде пусната на 21 октомври – рождения ми ден, задължително. До 21 октомври обаче оставаше по-малко от седмица…, но аз не се давам и за мен няма невъзможни неща, и си казах, че това време е достатъчно и каквото и да се случва на 21 в 19 часа песен ще има. Обадих се на Лидия и Николай и им споделих за моите планове. Веднага започнахме работа по песента. Прекарахме една седмица пълна с цели дни безсънни нощи, за да си свършим работата, както трябва и всичко да е готово. За бийта се обърнах към Ерик Гергинов или по-познат като Blackout. Той свърши повече от прекрасна работа. С Николай измислихме мелодията, а с Лидия-текста. Адски щастлива съм с такива хора до себе си-талантливи и истински. Приятели!За мен е изключително важно един артист да умее сам да работи върху музиката си .Все пак тя говори, вместо сърцето.

-И след като вече началото е ясно… Какво мислиш за бъдещето? Кои са най-големите ти мечти в професионален план и искаш ли музиката ти да носи някакво послание?

-Музиката винаги носи послание. Тя е един много красив начин за изразяване и когато е предаден по истински начин, то се усеща, хората усещат и оценят труда. Какво следва? Идва ред на следващото ми парче „Момент”, по което започнахме работа с моята банда, чиито членове няма да разкривам кои са, все още. Искам да издам толкова много, но ще се постарая да задържа нещата в тайна, за да е изненада за всички, щом излезе и я чуят. Имам големи мечти, за които ще се боря здраво. Какво ще ни донесе бъдещето, предстои да разберем.

-Избери си: Да подгряваш на концерт на Ариана Гранде или да имаш свой собствен в Арена Армеец?

-Ооо…определено да подгрявам на концерт на Ариана Гранде. Ако стигна до там, то следователно съм си заслужила мястото и в Арена Армеец, хаха!

-Ако никой по света не знае що е музика как би я описала с думи? А ако трябва да покажеш, с коя песен ще го направиш?

-Магия. Музиката е магия. Тя е цвят, тя е живот. Определена песен не мога да дам. Това е адски трудна задача!

-Готвиш ли някоя песен в момента и за каква публика мечтаеш?

-В момента работя по две нови песни. Това са следващите, задаващи се към света и ушите на хората.Мечтая си за публика, с която ще споделяме емоции. Мечтая да имам силна връзка с тях и да се усещаме взаимно. Аз да им помагам с музиката си, а те с прекрасното си съществуване. Усещам ги, че те са там някъде и са истински и ще се намерим един ден, моите хора, моята публика.

-Според теб какви качества трябва да притежава един изпълнител, за да стане успешен?

-За мен един изпълнител трябва да има онова нещо вътре в сърцето си, онази искра, която таи енергия, талант, харизма. Артистът трябва да има какво да каже на хората с музиката си. Емоции, искреност. Трябва да си истински, за да си и успешен.

-Има ли бъдеще за младите артисти в България?

-От това, което забелязвам, в България е изключително трудно да пробиеш със своето си. За да имаш успешно бъдеще в България, трябва да се продадеш на комерсиалността, на стереотипите и на чуждото. Изразът „да бъдеш себе си”, просто мигновенно се изпарява, което е много тъжно, но всеки сам избира пътя, по който иска да поеме. Но пък никой не знае, какво ще се случи за в бъдеще. Може да се появи някой, който да повлияе сериозно на българската музикална сцена. И дано, надявам се на това. Ще се боря за това!

Интервю на ИванаПалазова

Снимка: Nevena

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1s7iksVsk_1zwTPWeSrUHqeqKQunioyX20USuLAwhSUM8n5fwgLQQdZvY&v=8Pw3vW16tTI&feature=youtu.be