MINOÁR REPRESENT: Проект „ЛАВА“ от доц. д-р. Яна Костадинова

MINOÁR REPRESENT: Проект „ЛАВА“ от доц. д-р. Яна Костадинова

октомври 26, 2021 0 By sredata

‘MINOАR REPRESENT’ e проектът, който има за цел да обедини социално различни сфери на изкуството и културата, обвързани с естетически концепции. Проектът ще се проведе в поредица от събития в концептуалното пространство на официалния магазин на Minoar.

Всеки гост автор ще бъде презентиран с тематична инсталация, създадена от креативния екип на Minoar Concept Store, обединяваща стилистически естетическото и емоционално усещане на обектите, представени в пространството

От 01.11. До 07.11.2021г., Minoar Concept Store представя своя първи гост автор – доц. д-р. Яна Костадинова. В периода от седем дни, клиенти, приятели и почитатели на авангардния стил ще могат да се сдобият с уникални лимитирани авторски бижута, които ще бъдат достъпни както във физическия магазин на Minoar, така и на официалния сайт: www.minoar.com

Зад 13-те авангардни колиета на Яна Костадинова се усеща ясно изведена собствена семиотична система от цветове и форми, които се забелязват в магнетичната и тайнствена колекция от колиета. Всеки един детайл, вплетен в графичните аксесоари, играе своята дисонансна или хармонизираща роля, всеки жест, щрих, ритъм или пауза имат своето конкретно обусловено място.

Да създадеш красота от разруха, оформяйки късчета от вулканични камъчета в бижутата, е като да контролираш хаоса, а мулажираните декоративни елементи от целулозна паста, имитиращи застиналата лава, демонстрират израз на опитомяване на природната стихия във форма.

Крайният резултат – 13 графични колиета, вибриращи в елегантен ритъм и хармонична последователност.

Повече за магнетичната и тайнствена колекция на доц. д-р. Яна Костадинова – ТУК

Очакваме Ви в официалния концептуален магазин на Minoár /бул. Княз Ал. Дондуков 131/ всеки ден с работно време:

Понеделник – Петък от 11:00ч. до 20:00ч.

Събота – Неделя от 12:00ч. до 20:00ч.

Официална страница: https://www.minoar.com/flagship-concept-store/