‘MINOÁR ПРЕДСТАВЯ’ – проект на Minoar Concept Store

‘MINOÁR ПРЕДСТАВЯ’ – проект на Minoar Concept Store

октомври 26, 2021 0 By sredata

‘Minoár Представя’ e проект имащ за цел да обедини различни сфери на изкуство и култура обвързани с естетически концепции, представящ значими гост артисти, автори и личности в креативното пространство на Minoar Concept Store

ЗА ПРОЕКТА

Проектът представлява поредица от събития в концептуалното пространство на официалния магазин на Minoar.

Всеки гост автор ще бъде презентиран с тематична инсталация създадена от креативния екип на Minoár Concept Store, обединяваща стилистически и емоционално работата и характера на всеки гост.

ПРИЧИНА

‘Миноар Представя’ е породен от съществена нужда да се акцентира по един алтернативен начин върху представянето на креативни личности и тяхната дейност. Пространството на Minoar Concept Store е създадено именно с идеята да представя под чиста форма не само облеклото като основна дейност, но и да бъде медиум за приложно и изящно изкуство.

Последните месеци ни демонстрират, че развиването на култура и естетически разбирания са съществени и все по-нужни за себесъхранение.

Този процес го определяме като двустранен – артиста има нужда да изрази своя човешки порив, а наблюдателя от друга страна има нужда да се обогати и информира в своето ежедневие.

Minoar Concept Store има за цел да сближи тези социални феномени и да представи различен, колаборативен прочит.