Хоакин Финикс изгрява на екрана като Наполеон в новия филм на Ридли Скот (ВИДЕО)

Хоакин Финикс изгрява на екрана като Наполеон в новия филм на Ридли Скот (ВИДЕО)

юли 11, 2023 0 By sredata

Откъсът разказва за началото на политическата кариера на Наполеон през призмата на връзката му с Жозефин дьо Боарне, която по-късно става негова съпруга

Излезе първият трейлър на филма за Наполеон на британския режисьор Ридли Скот с участието на актьора Хоакин Финикс в ролята на френския император, съобщиха френски медии.

Откъсът разказва за началото на политическата кариера на Наполеон през призмата на връзката му с Жозефин дьо Боарне, която по-късно става негова съпруга, отбелязва телевизионният канал Франс 3.

За втори път ще видим Хоакин като император в лента на Ридли Скот. През 2000 година той изигра ролята на сина на Марк Аврлеий – Комод, а през ноември ще го гледаме на големия екран на Наполеон Бонапарт отново под ръководството на Скот.

В трейлъра виждаме важни моменти от биографията на Наполеон, като поемането на властта, египетската кампания и коронацията.

Ролята на Жозефин се изпълнява от Ванеса Кърби, позната от филма „Мисията невъзможна“ и сериала „Короната“, пояснява БТА.

Новият проект дава възможност на Ридли Скот да се завърне към период, по време на който се развива действието в първия му игрален филм „Дуелистите“ (1977). С него Скот печели приза за дебютен филм на кинофестивала в Кан.

„Наполеон“ е продукция на „Епъл“, като се очаква да излезе в киносалоните в края на ноември, а по-късно ще бъде пусната и в платформата „Епъл плюс“.