Финансов редактор от “Los Angeles Times” за разследванията срещу NEXO и интервюто на редактора на NBOX.BG с главния прокурор на Ню Йорк: Вършите страхотна работа!

Финансов редактор от “Los Angeles Times” за разследванията срещу NEXO и интервюто на редактора на NBOX.BG с главния прокурор на Ню Йорк: Вършите страхотна работа!

януари 17, 2023 0 By sredata

NEXO се превърна във водеща тема и за редица финансови блогъри из САЩ, които предимно отбелязват: “Предупреждавахме ви за тях! Играта свърши за г-н Тренчев”

Финансовият и политически анализатор от престижното издание “Los Angeles Times”, Фреди Брюстер, поздрави колегите си от медията NBOX.BG за отличната им работа по разследванията на схемите на криптокомпанията NEXO, както и за навременното им ексклузивно интервю с главния прокурор на щата Ню Йорк Летисия Джеймс. 

Нека припомним че сайтът ни NBOX.BG подхваната темата “NEXO” преди повече от година, както и че на 27.09.2022 г. направи първото, а и досега единствено интервю с главния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс относно криптокомпанията.

През всичкото това време журналисти от медията ни поддържаха редовни контакти със свои колеги от различни държави по темата “NEXO”, като именно благодарение на тяхната помощ, бяха публикувани и първите разследвания по скандалната афера.

И в момента този тип сътрудничество продължава, като журналистът от “Los Angeles Times” Фреди Брюстер ни обърна внимание към един любопитен коментар в популярната платформа за журналистически разследвания Dirty Bubble Media, който освен, че информира, че българската прокуратура и специални служби са извършили обиски в офисите и домовете на шефовете на NEXO в България, акцентира основно и върху факта, че много финансови анализатори зад Океана са предупреждавали за възможната бъдеща криза около крипто-платформата NEXO. 

Скрийншот от статията на Dirty Bubble Media