Тежка техника на строителна фирма размаза частен автомобил и унищожи общинска собственост бягайки от отговорност (СНИМКИ+ВИДЕО) 

Тежка техника на строителна фирма размаза частен автомобил и унищожи общинска собственост бягайки от отговорност (СНИМКИ+ВИДЕО) 

март 28, 2022 0 By sredata

В същото време свидетел на случката се оказа работник, който обаче отказва да говори за случката, тъй като го е страх от шефовете му

Камион на подизпълнители на строителната фирма SVBuildingCompany удари частен автомобил и отказа да поеме отговорност за безхаберието си, пише сайтът NBOX.BG.

Случката се разви този четвъртък, като собственикът на автомобила откри колата си със счупен фар и размазана предна броня и калник.

“Техникът на строежа не предприе никакви действия, а нехайно отбягваше контакт с мен. Звъннах на управителя на фирмата, като той ми обеща да покрие щетите, като обявя цена от доверен сервиз. Съгласих се“, разказва собственикът на пострадалия автомобил пред NBOX.BG.

В същото време свидетел на случката се оказа работник, който обаче отказва да говори за случката, тъй като го е страх от шефовете му.

“Видях, как камионът удари колата, виках да спре, след като я смачка отпред, оня я погледна и си отиде”, разказва свидетелят като моли за анонимност.

Снимка: NBOX.BG

Ето как камионите захождат в насрещното, като рушат тротоарите в близост:

ВИДЕО

В случай, че автомобил пречи на техен камион шофьорът и помощници опитват със сила да го преместят: 

ВИДЕО

Освен това на мястото на строителния обект, където се случи инцидентът, липсва информационна табела, както и знак или лента, които да показват, че тротоарът не е обезопасен. Така частната строителна фирма не просто руши общинска собственост, но и подлага на риск живеещите в района граждани.

Снимка: NBOX.BG

От снимките също се вижда и че до обекта има градинка и футболно игрище за деца, но това по никакъв начин не означава, че е осигурената защита на децата и преминаващите в близост майки с колички и възрастни хора.

Снимка: NBOX.BG

Оградата се състои от телена плет, която единствено е наставена и зелена мрежа покриваща я отгоре, както и ламаринени платна, които се крепят на тел или както може да се види няма никаква плет, никакви платна, спъваш се и падаш.

Снимка: NBOX.BG