За простотията, уличните гонки и децата на богати родители. Какво не е наред? (КАДРИ)

За простотията, уличните гонки и децата на богати родители. Какво не е наред? (КАДРИ)

август 15, 2023 0 By sredata

Алкохолът и наркотиците са опасни, но чалга културата е превзела младите, а тя пък не по-малко опасна! В обществото ни вилнее епидемия. Епидемия от глупост и безнаказаност

Младите шофьори с луксозни автомобили са част от чалга културата. Безспорно. И тук не засягам жанра, а частта с безграничната скорост, с която чалгата разпространява простотията сред младите. 

Става дума за младите шофьори, онези с минимален шофьорски стаж, чиито родителски възможности опират до едни от най-бързите и луксозни автомобили на пазара.  И защо на един млад и все още непохватен шофьор е необходим такъв автомобил?  Отговорът се свежда до културата. На шофьора. И на родителите му. 

И именно тук отново ще дам примера от разпространените от MediaMall видеоклипове, в които луксозни автомобили, пари и голи тела, рисуват картинката отвъд тях, картина, която освен грозна е и опасна. Наскоро Кеворк Кеворкян написа, че дискотеката е катедралата на младите. И е прав. Дискотеките и музиката, която превръща мозъка в зависим от простотията, думите и сцените, които се разиграват във видеоклиповете на някои изпълнители. Крайността, до която се стига е манипулация на подрастващите, които пък попиват като гъби лесното и удобното.

Как някой не се пристрасти да прочете 1 класика, например, а към алкохола и наркотиците? Или как някой не се пристрасти да се труди, а залита първо към лесните пари? Как някой не се пристрасти да заработи, за да си купи, а чака на готово? Масово няма кой да ни научи, ще кажете… и ще сте прави. 

Аз също съм млад човек и млад шофьор, но никога не бих допуснал да се превърна в изродите, за които пиша. Може да ви звучи крайно или претенциозно, но съм уверен в позицията си. Още по-уверен ставам, когато ежедневно гледам въпросните малки тарикати с луксозни автомобили, които не спират да правят зверски катастрофи, мислейки си, че са едва ли не герои от филма “Бързи и яростни”. А после за поощрение на простотията си пък получават поредния още по-скъп и по-бърз автомобил. Като подарък. За глупостта си.

data-video-id=“7237963990419213594″>@vasi_cars_770 @1boila X3M😍😍😍@🔥Quality Car Content🔥 @steve @A.i_cars @🗿 @💀 @Peter® @_Cars🔛🔝 @🏀🔥🤑 @[dan4o] @Adrian @ATHLETE @Bugs Bunny @Алекс Диловски – сашето @Car.spot_titi. @bg_cars_in_bulgariq @BG_cars_spotzzzz @caci_the_top_G ♬ original sound – v.s_cars_770

data-video-id=“7265639955005852960″>@vasi_cars_770 ❤️Turbo S❤️@Georgi_Fikov @boila.silan #turbos#turbo#s#x3m#carlover#carhub#cars#carspoting#cartok#bulgaria#bulgaria🇧🇬#carsoftiktok#fast#drift#driftcar#foryou#fyp#top#spec#nobarbie#no#barbie♬ original sound – v.s_cars_770

https://www.tiktok.com/embed/v2/7264549656443620641 Тук ще припомня случая с хлапето Георги Фиков и купищата други като него, който след тежката катастрофа се снима, показал среден пръст на фона на разбитото Порше от миналата година край Царево. Тогава той едва не уби няколко души. А година по-късно пък същият този Жорко шофира един от последните модели на същата марка, като за да зарадва детското “TikTok” око, дрифти на жълтите павета. 

View this post on Instagram

A post shared by Georgi Fikov (@georgefikov)

View this post on Instagram

A post shared by Georgi Fikov (@georgefikov)

  Нека още ви припомня, че само сайтът MediaMall публикува видео на нелегална гонка с участието на младия джигит на “Околовръстното шосе” в София. Фиков не остана безгласен към репортажа на медията, а дори напротив, реши да отговори с обичайния за манталитета коментар, в TikTok.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7265240053016792353 И тук ще се обърна към МВР и Прокуратура с въпросите: Защо законът не важи за тези, които първо едва не убиват, а после доволни показват среден пръст?! Малко ли са случаите на пострадали и загинали от ПТП, заради несъобразена скорост? Защо няма промени в закона за тези, които очевидно не помнят грешките си?!  Алкохолът и наркотиците са опасни, но чалга културата е превзела младите, а тя пък не по-малко опасна! В обществото ни вилнее епидемия. Епидемия от глупост и безнаказаност.

Николай Самоковски

MediaMall