Забранява се влизането на автомобили в центъра на София утре

Забранява се влизането на автомобили в центъра на София утре

септември 21, 2023 0 By sredata

Затварят ключови булеварди и улици в София за провеждането на „Ден без автомобили“ в рамките на „Европейска седмица на мобилността“ 2023

Ден без автомобили! Забранява се влизането на пътни превозни средства на 22 септември в центъра на столицата.

Затварят ключови булеварди и улици в София за провеждането на „Ден без автомобили“ в рамките на „Европейска седмица на мобилността“ 2023. Инициативата е на Европейската комисия, съобщават от Столична община.

В тази връзка се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

От 20.00 часа на 21 септември до 16.00 часа на 22 септември на бул. „Витоша“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Ген. Михаил Скобелев“.

От 08.00 до 20.00 часа на 22 септември на паркинга на пл. „Кн. Александър I“.

Забранява се влизането на пътни превозни средства от 8 до 20 ч. на 22 септември в зона ограничена от:

ул. Ген. Й. Гурко“, ул. „Алабин“, бул. „Витоша“, бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, бул. „Кн. Александър Дондуков“ и ул. „Георги С. Раковски“
Изключение се прави на граничните улици и булеварди за автомобилите, обслужващи съгласуваните на територията на Столична община мероприятия, тържествени церемонии /сватби, кръщенета и др./, автомобилите на живущите в района и колите на обществения транспорт.

В рамките на Инициативата ще се проведе велосипедно шествие от 11 часа на 22 септември с маршрут:

от бул. „Витоша /в участъка от бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“/, направо по бул. „Витоша „до Южен парк, наляво по ул. „Бяла черква“, по бул. „Арсеналски“, наляво по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Й. Гурко“, наляво по бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“, наляво по бул. „Витоша“ /финал/.

От Столичната дирекция на вътрешните работи уверяват, че ще бъде осигурена охрана и постове за контрол и регулиране на движението.