Гл. секретар на МВР: В момента на фаталната стрелба, при която беше убит Алексей Петров, с него е имало трима охранители

Гл. секретар на МВР: В момента на фаталната стрелба, при която беше убит Алексей Петров, с него е имало трима охранители

август 16, 2023 0 By sredata

Прокуратурата и МВР с първи думи след убийството на Алексей Петров

В момента на фаталната стрелба, при която беше убит Алексей Петров, с него е имало трима охранители. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг, в близост до местопроизшествието, предаде NOVA.

От Прокуратурата заявиха, че гардовете се разпитват. Жената, която беше ранена, ще даде показания, веднага щом състоянието ѝ го позволи. Тя е настанена в „Пирогов“ и ѝ предстоят две операции.

„Проучваме маршрута на жертвата и провеждаме издирвателни действия и събиране на доказателства. Огледите продължават”, заяви още Тодоров.

Той каза, че е сформиран оперативен щаб, в който са включени различни структури на МВР. Все още не е потвърдена информацията за това с какво оръжие е извършено покушението, нито колко изстрела са били поризведени. Според източници на NOVA Петров е убит с пушка.

Директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов каза, че жертвата редовно е минавал по въпросния маршрут на територията на Природен парк „Витоша“. Застрелян е в гориста местност, в близост до пътека.

„Установяваме свидетели на стрелбата. Всички те ще бъдат разпитани“, каза още Николов.

По неофициална информация на Mediamall.info Петров е починал на момента, докато придружаващата го жена, макар и тежко ранена, все пак успява да набере телефон 112. Отново по наша неофициална информация с последни сили тя е успяла да каже на оператора, че току що срещу нея и Алексей Петров е бил извършен атентат, като е посочила, че извършителите са били с ловни дрехи и са били двама.

Кадър: NOVA