В Балчик: Ето как лица с прякори си назначават частен кмет и докога куклата на конци Ангелов, ще служи на господарите си

В Балчик: Ето как лица с прякори си назначават частен кмет и докога куклата на конци Ангелов, ще служи на господарите си

август 22, 2023 0 By sredata

Кой е кметът вечен чифликчия на Балчик? Той е единствен чифликчия от 2007 г., та до днес и кмет на китната морска община Балчик и се казва Николай Ангелов

Политическата кариера на Николай Ангелов е истинско чудо и днес спокойно можем да го наречем истинския автор на „сглобката“. Защо ли? Ангелов се кандидатира през далечната 2007 г. за кмет на Балчик и зад неговата кандидатура застават БСП, НДСВ, ГЕРБ, Атака и ДПС. Сещате ли се някой друг да е обединил някога всичките тези политически сили? Е, Ангелов е автор на първата сглобка па, макар и на местно ниво.

Има и една друга версия за назначаването на Николай Ангелов за вечен кмет на Балчик, за която местните хора говорят шепнешком и тя е, че той е назначен от лица от подземния свят, а едно от тези лица е Петьо Плевенския. В ъндъграунд средите, а и в медиите, се твърди, че Плевенския е сред приближените на Константин Рогов – Рогача и Ивайло Паунов – Джованито, които бяха задържани преди време в Испания за кражби и трафик на леки автомобили.

Натрупаният финансов капитал Плевенския и аверите му започват да инвестират в България чрез Живко Диков-Айсберга. Айсберга нашумява в аферата за продадената ни държавна граница за компенсаторки, за което държавата да води десетки дела, за да си я върне. Ето ТУК можете да изчетете цялата сага по този случай, която медиите отразиха.

С такива авери зад гърба си и всички партии, няма как да не печелиш мандат след мандат, разказват местните хора шепнешком за Николай Ангелов. Освен, че набъбват мандатите, набъбва и наглостта на кмета на Балчик, който е вперил поглед към пети пореден мандат.

Една от наглите му постъпки е свързана с покупката на луксозно БМВ за 150 000 лева общински пари с мощност от над 310 конски сили. „Въобще не смятам, че е неморално“, казва Николай Ангелов пред Нова тв. На въпрос „Защо в спецификациите в обществената поръчка е заложена екстра „Многофункционален кожен волан с възможност за смяна на скоростите?“, Ангелов отговаря така: „Защото дава възможност за по-добра динамика.“

А защо на кмета на Балчик му трябва кола с мощност над 310 конски сили? „Защото така сме решили“, отговаря кметът, според когото луксозната кола „говори добре“ за общината.

Според Ангелов автомобилът бил много полезен при воденето на преговори и внушавал респект, иначе нямало да го допускат до някои паркинги.

Въпреки че случаят е подобаващо раздухан в националните медии, Ангелов не претърпява никакви щети, тъй като според местните хора реалните кметове са Плевенския и Айсберга, които към днешна дата притежават значителна недвижима собственост на територията на община Балчик и се явяват едни от най-крупните работодатели, а Николай Ангелов е покорен изпълнител на желанията им.

Едва ли някой ще може да му се опре на предстоящите кметски избори за петия мандат с такава мощна подкрепа на всички нива?

Всъщност, община Балчик отдавна се е превърнала в един голям чифлик, а кметът във вечния чифликчия, казват с тъга местните хора, които считат, че е нужен нов кмет с нов поглед за развитието на морската община.

И в края на този материал бихме искали да зададем няколко последни въпроса към определени отговорни държавни институции:

Докога прокуратурата и службите в нашата страна ще се правят на слепи за наличието на такива окаляни персони във властта, пък била тя и местна? Докато схемаджии и бандити ще могат да си назначават частни кметове и да превръщат различни населени места в лични феодални територии? Докога лица с прякори ще дърпат конците на своите кукли? Кукли, като кмета на Балчик. Кукли като лицето Николай Ангелов.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ЗА „СВЕТАТА ТРОИЦА“ ОТ БАЛЧИК!

Източник: MediaMall.info