Възмездие! Катаджиите от ОДМВР-Велико Търново ще получат дисциплинарно наказание

Възмездие! Катаджиите от ОДМВР-Велико Търново ще получат дисциплинарно наказание

юли 5, 2022 0 By sredata

След няколко месечно разследване на екипа на bezpartien.bg и авторската рубрика „Шибанистан“, Главна дирекция „Вътрешна сигурност“ ни информира за резултата от проверките в ОДМВР – Велико Търново, по повод, сигнал на Симон Милков и представляваната от него медия- информационна агенция. 

Публикуваме отговора на Главна дирекция „Вътрешна сигурност“ без редакторска намеса и с подписа на ст.к-р Георги Георгиев:

„Уважаеми господин Милков,

В дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР получен Ваш сигнал, заведен с №785502-44/18.03.2022 г. по описа на същата. Сигналът касае действията на полицейски служители от ОДМВР – В. Търново по отношение на пътно транспортно произшествие, случило се на 08.02.2022г.

Получени и са два броя докладни записки от Главна дикреция „Национална полиция“, рег.№ 3286p-14860/28.03.2022 и рег.№ 3286p- 15792/ 01.04.2022г. по описа на същата.  И двете касаят подадена от Вас информация в ГДНП за неправомерно изнасяне на информация (лични данни) от страна на полицейски служители от ОДМВР- В. Търново.

Горпосочените от Вас сигнали са присъединени към преписка №1138/ 28.04.2022 г. по описа на Окръжна прокуратура – В. Търново (вх.№785500-2939/ 04.05.2022 на ДВС).

По подадените от Вас сигнали, е извършена проверка, като материалите са изпратени на Окръжна прокуратура – В. Търново за преценка за наличинето на данни за извършено престъпление от общ характер. Като резултат от проверката трима служители от ОДМВР – В. Търново, имащи отношения към подадената от Вас информация са предложени за налагане на дисциплинарни наказания във връзка с нарушения на служебната дисциплина“ .

Дата: 28.06.2022 г.                                       Подпис: Старши Комисар / Георги Георгиев/

Остава единствено ОДМВР, в лицето на старши комисар Димитър Машов, да ни уведоми за извършената от него и назначените комисии – проверка, по повод на сигналите ни във връзка с предоставена от нас информация за престъпление по служба  и  злоупотребата със застрахователни обезщения на пострадали или загинали при ПТП или ТПТП. Както и във връзка, с ръководената от Радостин Върбанов-пътна полиция. Същият началник на КАТ – Търново, който е във явни лични и близки отношения с Милена Обретенчева, която пък е зам. председател на Фондация „Пострадали при ПТП“, както и „първа“ по застрахователни дела на ниво Районен и Окръжен съд.

Както вече показахме, търновското КАТ, е на 4 място по настъпили ПТП-та и ТПТП-та на територията на България. Също, Велико Търново е един от градовете с изключителна концетрация на ПТП. Първенец пък, в тестовете за алкохол и наркотици, е Ангел Исаев. Показахме Ви и двамата служители на МВР, в нарочните епизоди „Схемата КАТ“ 1/2, където задаваме въпроси, които и до ден днешен чакат своите отговори.

Източник: Bezpartien

Свързани новини:

Беззаконие, полицейщина и монопол в ОДМВР Велико Търново! Министър Рашков докога?! (Документи+Снимки+Видео)