Врачанският наркобос Данчо Пръча и кметът на Роман, ръка за ръка, договарят избиратели из селата за изборите

Врачанският наркобос Данчо Пръча и кметът на Роман, ръка за ръка, договарят избиратели из селата за изборите

март 13, 2023 0 By sredata

Най-големият наркобос на Северозапада Йордан Тонов- Данчо Пръча заедно с кмета на Роман Валери Романски от ДПС ходатайстват за свои хора в предизборната битка от партията. Освен за парламентарните избори Данчо Пръча готви нови лица и за местните избори.

Йордан Тонов е известен като бивш ръководител на престъпна група за дрога, сводничество и изнудване, която години наред тормозеше Северозападна България. След като групата бе разкрита Данчо Пръча и част от подчинените му лежаха в затвора.

Нека припомним, че на изборите през 2021 година Пръча набута жена си в парламента – Каролина Кьолер, която впоследствие отстъпи мястото си на друг кандидат от ДПС.

Каролина Кьолер и Йордан Тонов – Данчо Пръча

А за парламентарните изборите през 2022 година заедно с лидера на ДПС във Врачанско Борислав Банчев и кмета на община Борован Десислава Тодорова, Йордан Тонов – Пръча бе в списъка с лица за предупреждение за купуване на гласове.

Борислав Банчев (вляво), Десислава Тодорова и Йордан Тонов – Данчо Пръча (вдясно)

Нека също така припомним, че кметицата на Синьо Бърдо Петя Милева е от партията на ГЕРБ и още на миналите избори едва-едва покрила необходимите гласове, за да остане, именно защото тя не правила нищо за развитието на селото.

“Тази Милева нищо не прави за селото, взима си парите и си гледа кефа, нас кучета ни яли. Всички избори, които е спечелила е, защото записва хора в празни къщи и си “избива” вота, това ни е кметицата. Дано да дойде някой по-кадърен, дано да дойде някой друг въобще”, възмутени коментират местните.

По информация на медията ни Тонов и Романски вървяли ръка за ръка в преговорите, като за целта организирали “скромно” мероприятие в едно от големите по брой села в региона – Синьо Бърдо. Там двамата “представили” бъдещите си планове и ходатайствали за свой човек за нов кмет на селото. Според местните, Данчо Пръча организирал празненство по повод 8-ми март – Деня на жената, като подсигурил на обикновените си “избиратели” храна и музика.

Местните още заявиха пред медията ни, че настоящата кметица Милева нарочно не присъствала, тъй като това “празненство” било по повод нейното бъдещо отстраняване. Живущите също така твърдят, че жителите в региона били разединени в избора си и това нагнетявало напрежение в така или иначе спокойните и безлюдни села.