Борисов: Ние по-реална коалиция няма как да бъдем, ДПС на практика е част от нея

Борисов: Ние по-реална коалиция няма как да бъдем, ДПС на практика е част от нея

септември 19, 2023 0 By sredata

Има управляваща коалиция и ДПС е част от нея. Такъв извод направи с днешна дата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов заключи, че понятието „некоалицията“ вече е започнало „да става смешно за хората, защото не отговаря на истината“.

Ние по-реална коалиция няма как да бъдем“, заключи Борисов по повод подписването на коалиционно споразумение с ПП-ДБ, на което ГЕРБ държеше от самото начало на създаването на правителството. Още нямало готов текст на коалиционно споразумение, уточни той, след като преди няколко дни премиерът Николай Денков заяви, че са изпратили примерен такъв на ГЕРБ и те го оглеждат и обсъждат.

И призна, че „на практика“ ДПС е част от тази коалиция.

Борисов посочи, че макар партията му да няма свои хора във властта, се чувстват отговорни.

„Защото сме гласували за това правителство, за да станат тези министри“, коментира още Борисов и разкритикува поведението на правителството относно кризата с протестиращите земеделци след отпадането на забраната за украинския внос на храни.

„Учудвам се, че и премиерът и министърът на земеделието продължават да не се срещат със зърнопроизводителите, да не го решават въпроса и той да ескалира“, коментира Борисов.

„, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод блокадата на земеделските производители.

И намекна как преди няколко години техни представители протестираха срещу неговото правителство в центъра на столицата.

„София е свикнала, с месеци стоеше затворен Орлов мост. Некоалиционните ни партньори не са свикнали с това“, обобщи Борисов по адрес на ПП-ДБ.

„Умолявам ги, след като сме натиснали копчетата да станат министри, да се срещнат с хората и да решат проблемите. Ако има законодателна нужда, ние сме насреща“, отбеляза Борисов.

„Всичко се решава с диалог, в интерес на бранша, на индустрията. Всичко, което е станало в тази страна, положително и добро, е станало и диалог“, добави Борисов.

„Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят. Това е огромен апарат, който стои и чака НС да вземе решение. Всичко, което е станало положително и добро е станало с диалог. Между индустрия, производители. Има доза истина в това, което казва и Денков“, добави лидерът на ГЕРБ.

Той обаче показа раздразнение от акцентирането на медиите върху имотното състояние на зърнопроизводителите, като ги сравни с доходите, които получава и Ай Ти секторът. „В пазарна икономика всеки има право да прави, каквото пожелае, след като си е платил данъците. Това се набива в последните дни – майбах“, коментира Борисов.

Борисов отново не разкри кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кметския стол в София. „Всеки ден да ме питате, няма да ви кажа. Когато решим, ще направим представяне в централата на партията и ще обявим кандидата си за кмет“, отсече Борисов.

източник: Гласове

снимка: БТА, архив