Беззаконие на високи нива! Началник сектор “Пътна Полиция” в любовна афера и в схеми с фондации за пострадали от ПТП!

Беззаконие на високи нива! Началник сектор “Пътна Полиция” в любовна афера и в схеми с фондации за пострадали от ПТП!

април 24, 2022 0 By sredata

Замесена е и съдийка от СРС

Началникът сектор “Пътна Полиция” към ОДМВР Велико Търново Радостин Върбанов, за когото писахме, че слага чадър на младши инспектор Агнел Исаев след катастрофа с неизправен офроуд джип, за нищожната глоба на автомонтьора на Исаев, който управлява автомобила и участието им в престъпление за крадени авточасти и автомобили, участва в любовна афера, която му носи пари от фондации за пострадали от ПТП. 

Кой е Радостин Върбанов? 

Радостин Върбанов – Началник сектор “Пътна Полиция”

Радостин Върбанов е началник сектор “Пътна Полиция” във ОДМВР Велико Търново. За него, по непотвърдена информация, се говори, че притежавал 800 дек. земя, които са продаден на местен феодал, собственик е на няколко къщи в село Джулюница, община Лясковец, област Велико Търново, както и че заема участие в строеж на хотел в Обзор. 

Според информация дадена на медията ни, има съмнения, че Радостин Върбанов има тясна връзка с фондация “Пострадали при ПТП”, както и с още един юридически обект с обратен словоред – Пострадали при ПТП фондация, двата обекта са със седалищно управление в София. Като забележете първото дружество е направено 2019 г. когато Върбанов става началник на КАТ, а второто 2021 г. 

Връзката между двете сдружения и Радостин Върбанов е лицето Милена Обретенчева. 

Коя е Милена Обретенчева? 

Милена Обретенчева

Милена е родом от Сухиндол, но живее във Велико Търново, като според неофициална и формация, е подложена на проверка от МВР и ГДНП, затова как и по какъв начин се сдобива с информация за пострадали при ПТП, за настъпили ПТП, място, час и данни на пострадалите или загинали, за да бъде “първа пушка” в спешното отделение на централната болницата във Велико Търново или нейните филиали в региона.

Ето как става схемата с ПТП-та:

Настъпва ПТП, Милена Обретенчева получава информация от КАТ, няма откъде другаде, тъй като информацията е строго конфиденциална от гледна точка на лична информация. Тя отива в спешното отделение по възможно най-бърз начин, вече след като пострадалият е откаран, като според свидетели, носи крупна сума в брой със себе си, установява контакт с пострадалия или близките му и започва да ги преговаря, като на момента сама преценява, какви повреждания има, за да определи, какви пари, като обезщетение могат да се приберат. При съгласие Обретенчева дава за подпис адвокатско пълномощно, с което “уж” да започне действия със застрахователи и да се образува дело за обезщетение. С това пълномощно се завежда иск срещу застрахователя, предявява се сума зА обезщетение, съдът разпорежда каква да бъде сумата, катов повечето случаи застрахователната фирма е една и съща. Към документите приложени в съда не се описва банкова сметка на пострадалия, а се прилага договор за цесия и по този начин реализира сумата от съда, която не стига цяла до пострадалия, а само малка част от личната преценка на любовницата на Радостин Върбанов.

Фейсбук страниците на двете фондации

Връзката между Върбанов и Обретенчева

Радостин Върбанов и Милена Обретенчева в местен пиано бар

Връзката между Радостин Върбанов и Милена Обретенчева е повече от професионална. Кадри разкриват, че двамата се прибират заедно в дома на Обретенчева в работно време с работно облекло във Велико Търново, като малко по-късно видимо двамата са доволни от прекараното време насаме. 

Радостин Върбанов и Милена Обретенчева към дома на Обретенчева
Върбанов не скрива симпатиите си към Обретенчева и във Фейсбук.

Още две любопитни лица се завъртат около схемата с фондациите – Асен Стойчев и жена му Росица Иванова – Стойчева. Според информация дадена на медията ни, за Стойчев е ясно, че притежава около 7 имота в София, като комшиите му, които са писали многократни жалби срещу него за обиди, клевети и некоректно отношение, са вдигнали ръце. Информацията ни гласи още, че двамата с Росица са във фиктивен развод, за да не декларират имущество, придобито от застраховки при ПТП пред КПКОНПИ. За Росица Иванова – Стойчева пък е ясно, че е съдийка в СРС и както изглежда с видни политически нагласи към една от крайнодесните партии в парламента. За Росица пише още и сайтът mediapool.bg, като се позовават на участието на Стойчева заедно със своя колежка от СРС в предаването “Шоуто на Слави”, където споделят проблемите си от работата в съда на шоумена.

Профилът на Росица Иванова – Стойчева във фейсбук и личните и политически убеждения.

Любопитно е, че Росица почти няма пропусната реакция на снимките на фондациите във Фесйбук.

Връзката между Росица Иванова – Стойчева и Милена Обретенчева не е само “професионална”, двете очевидно прекарват приятно времето си заедно по различни поводи. 

Росица Иванова – Стойчева (вляво) и Милена Обретенчева (вдясно) в обща снимка
Съпругата на Асен Стойчев (вляво) и Милена Обретенчева (вдясно) в друга празнична снимка

Автори: Симон Милков, Николай Самоковски

Източник: NBOX.bg

Свързани новини: 

Беззаконие, полицейщина и монопол в ОДМВР Велико Търново! Министър Рашков докога?! (Документи+Снимки+Видео)